úterý 20. března 2012

Čas Prítomnosti



Koľkokrát počúvam z úst mamičiek slovo “Musíš a Musíme”... koľkokrát som to počula aj ja, ako malé, aj už veľké(o:dieťa...stalo sa to mantrou dnešnej spoločnosti. Musíš ísť spať, lebo je jedna hodina. Musíš sa najesť, pretože je čas obeda. Musíš si umyť zuby, lebo je večer. Musíš sa obuť, lebo si zašpiníš ponožky. Musíš prestať plakať, lebo ťa budú počuť susedia...Musíš, musíš, MUSÍŠ! To slovo rezonuje deštrukciou a potláčaním prirodzeného rytmu života a slobody Duše. To slovo samo osebe ničí generácie a rozlet všetkých ľudí a detí, aj nás samotných. MUSÍŠ, LEBO... Príkaz a podmienka. Tak dlho sme fungovali aj my týmto spôsobom. My, naši rodičia, prarodičia, praprarodičia...len naši prví prarodičia ešte nie. Pretože boli v súlade s niečím, kde slovo Musíš nemá miesto. Boli v súlade s niečím, čo pozná jediný Princíp - a tým je princíp Najvyššieho Dobra pre všetkých. Boli v súlade s Prírodou a s jej rytmami, ktoré v sebe zas niesli a nesú zápis vesmírnych pochodov a rytmov. A všetko v Súlade s každým organizmom na Zemi. S KAŽDÝM. A tým sme i my, a naše telá. Dieťatko žije od prvých buniek svojho vzniku len v čistej Prítomnosti. V čistej PRÍTOMNOSTI. To znamená, že je, keď je hladné, pije, keď má smäd, plače, keď je smutné, vyľakané, či niečo potrebuje, spí, keď je unavené... Všetci to vieme, ale dokážeme si toto aj uvedomiť? Je to totiž alfa a omega fungovania našich tiel a nás všetkých vo vyššom začlenení zvanom Planéta a zdravý život a Bytie. Rozumiete tomu? Iba čistá Prítomnosť a identifikácia našich SKUTOČNÝCH potrieb v prítomnom okamihu nám pomôže prežiť a žiť v zdraví a harmónii.


Čas nejestvuje
Keď sa vrátim k spomínanej vete - musíš ísť spať, či jesť, pretože je čas...čas nejestvuje. Precíťte si tieto slová. ČAS NEJESTVUJE, neexistuje. Je iba Prítomný okamih. Iba to, čo je práve teraz je skutočné. A keď nevieme byť prítomní v prítomnosti, ako chceme vytvárať budúcnosť? Prítomní v Radosti, v Láske, Pohode, v Mieri v nás samých, v identifikácii skutočných potrieb, vnímaní skutočného diania, pohľadu očí, energie prúdiacej od človeka k človeku, energie nášho dieťaťa, partnera, prírody, ktorá nás obklopuje... Čas nejestvuje. Vždy je len TERAZ.
Niekde som zachytila, že dokonca “čas” v rozdelení na dvanásť mesiacov pôsobí na naše telesné schránky jemne deštruktívne. Podľa starobylých kmeňov je číslo stvorenia trinásť, ako je trinásť lunárnych mesiacov v roku, ako aj naše ženské telá, z ktorých sa rodí ďalší život, sú zladené s týmto rytmom a predávajú tak zápis v energetickom poli a v bunkách aj deťom z nás zrodeným. Ešte jeden rozdiel je medzi dvanástkou a trinástkou - trinásť v západnom ponímaní vzniká zo súčtu 12 + 1. V starobylých kultúrach bola trinástka číslom samým o sebe, nie vyjadrením spomínaného súčtu. Rozdiel je v západnom vnímaní človeka ako nadradeného všetkým ostatným druhom a vyčleneného od Vesmíru, či Boha, Stvorenia. Trinástka v ponímaní napr.starobylých Mayov znamená, že Človek je súčasťou Stvorenia, neoddelený od Vesmíru, a preto podlieha zákonom a zákonitostiam Stvorenia. Avšak sila jeho Mysle a jeho rovnosť Bohu, ktorý ho stvoril ako svoje Dieťa so všetkým, čo má sám, ostáva zachovaná. Práve tým, že chápe univerzálnu Jednotu, do ktorej sám patrí, a rytmy, ktoré ho ovplyvňujú.




Prístup k nášmu Dedičstvu
Vibrácie sa menia, staré štruktúry sa rozpadajú, svet je v chaose a ľudia nevedia, čoho sa majú zachytiť. Vnímam, že tento rozkol sa bude len zvyšovať a skutočne sme došli do bodu, kedy už nie je “čas” na opakovanie chýb a váhanie, či a ako uchopiť vlastnú Múdrosť a Silu. Pretože ju máme všetci v sebe - a celé dianie, ktoré sa vôkol nás deje, je iba a len tým, aby sme sa prebudili a prestali byť otrokmi definícií, systémov, vzorcov, vkladaných do nás tisíce rokov. Je tu radostným okamih - kedy sa stávame samými sebou a dostávame prístup k nášmu Dedičstvu. Naše bunky sa prebúdzajú, zapájajú sa nepoužívané časti našej mysle, naše telá sa očisťujú a dávajú nám jasné signály. JASNÉ signály. Že sme súčasťou Stvorenia. Že sme Tvorcovia a Bohovia, ktorí zostúpili na túto Planétu, aby oslobodili celú minulosť a spojili tak v Svetle a Láske celé Univerzum.



A Deti sú pre nás tými najlepšími Učiteľmi. Pretože kým ich nepreprogramujeme, sú v priamom spojení s Božskou Podstatou a Prítomnosťou. Sú tam, a sú múdre a dokonalé. Vedia, kedy jesť. Vedia, kedy piť, kedy spať... ich nezaujíma náš “čas” - sú v Súlade s Časom Bezčasovosti, s Časom Večnosti, z ktorej sme boli všetci stvorení. Vnímajú vplyv Luny, Planét, Slnka, vibrácie fotónov, prichádzajúce z Galaxie, vnímajú rytmus, ktorý je prastarý a pôvodný. Rytmus a Tón, ktorý je jediným merítko ich “času”. Preto to jediné, čo máme a možme urobiť, je učiť sa od nich. Pýtať sa – nie prikazovať. Rád by si si pospal? Cítiš sa unavený? Máš chuť sa najesť? Si smädný?... Dieťa nezomrie od hladu, naje sa, keď bude skutočne hladné. Moj Syn napríklad v čase splnu takmer neje, dokonca ani naša fenka Šíla(o: akonáhle sa Luna naplní, obaja sa vrhnú do jedla. Dieťatko zaspí kdekoľvek, aj v hluku, keď je unavené. Dieťatko je barometer pre nás. Dieťatko je učiteľom nášho Veľkého Návratu. Návratu k Podstate Bytia - a tou je SÚLAD. To je odpoveď dnešného článku - SÚLAD. Pretože my ako ľudstvo sme zabudli, čo to je, byť v súlade a harmónii. Prepchávame sa jedlom len preto, že sa to Musí, veď je predsa čas obeda, alebo nám to diktuje naša umelo nastavená chuť. Pijeme a jeme, keď nie sme hladní, ale toto všetko sa nevzťahuje len na jedlo - robíme veci, ktoré sa MUSIA, pretože to tak niekto zadefinoval, alebo preto, že sa to očakáva. Nie sme v kontakte sami so sebou, už od detstva sme programovaní, práve tak, ako som uviedla na začiatku článku - slovíčkom MUSÍŠ, LEBO.




Uchopme svoju Múdrosť a Silu!
Prosím, drahí moji Súputníci na tejto Zemi, prosím Vás z hĺbky Duše a Srdca, z Lásky, akej som schopná ako Matka, Žena, ako Človek - prestaňme okliešťovať tých, ktorí sem vstúpili, aby nás pozdvihli. Prestaňme myslieť a začnime cítiť - cítiť prítomne. Cez Srdce, cez Telo. Očistime sa, zabudnime na všetko, čo sa”má” a stíšme sa, a počúvajme, čo je pre nás samých dobré. Pretože v tichu a z hĺbky Duše k nám prehovára Príroda, Zem, Planéta a Vesmír. Odpovede prídu vtedy, keď sa prestaneme identifikovať s tým, čo poznáme, čo nás naučili - a namiesto prikazovania detičkám, čo “majú”, či “musia” robiť sa začnime pýtať práve ich - a NAČÚVAJME, čo nám hovoria. Načúvajme Srdcom. Pretože Oni sú v Spojení - a my im nemáme právo toto spojenie zatvárať. Práve naopak - vďaka prítomnosti týchto pozemských anjelov sa môžeme sami rozpomenúť na nás samých. Na nás samých ako Vesmír a Univerzum, ktorým sme. A tam platia iné “pravidlá”... Princípy pre najvyššie Dobro, Zdravie, Harmóniu, Lásku, Hojnosť a Vyváženosť pre nás všetkých. Ako súčasť dokonalého Stvorenia, ktoré sa manifestuje na Zemi a v našich Telách. ĎAKUJEM vám!
s Láskou
Katarína V. Mýtna