pondělí 6. srpna 2012

Čistota Záměru



Byl u mě Přítel. Po dvou dnech bosky na sluníčku, koupání a lehkého jídla zatoužil po něčem jiném…(o: Se slovami o Maďarsku a dobrý klobáse, i s dodatkem, že ví, že mu to asi neudělá dobře, jsme se vydali tam, kam žaludek vedl. Byla jsem pozorovatel, a vnímala souvislosti. Jídlo bylo prý skvělý na chuť…ale…ve fyzické rovině přeloženo - klobása je skutečně ťežká. A klobása s haluškama - težký kvasný proces. Avšak všechno, co se děje  na fyzické úrovni, má zdroj a původ někde jinde. V rovině energetické jsou všechny začátky…a tenhle byl také v síle a definici Záměru. Záměr byl naplněn. Do bodky. Jídlo pro chuť - a jeho následek taky. Na tom, co dělám a sdílím přes fyzické Tělo jako rady pro maminky a lidi o tom, co a v jakých kombinacích jíst, je krásné to, že vlastně to vůbec není duležité…protože nic by nám neuškodilo, kdybychom to JEDLI PŘES DUŠI, a né přes Tělo. Avšak s naším zatížením poučkama, kuchyní našich maminek a reklamami supermarketů je tahle cesta, kterou pojmenujeme přes fyzično tou, ktorá dokáže lidi postupně vytrhnout z okov mysli a přimět právé přes mysl k pochopení souvislostí. Změna jídelníčku dokáže udělat Zázraky, v oblasti zdraví téměř vždy okamžitě. Krásné na tom celým je to, že tato změna vede k dalším…nejenom na vonkajší, fyzické úrovni, ale také směrem dovnitř…a o to tady jde. Je to Cesta…a každý máme tu svou. Cestu k pochopení a procítení Jednoty, kterou všechno je, kterou jsme.



Stvořeno, né vyrobeno

A jak je to s Dětma? Na svých seminářích říkám kromě praktických rad a souvislostí přes Tělo a jeho fungování, taky jednu další věc, kterou považuji v tomhle celém Bytí zvaném fyzická existence, za jednu z nejdůležitejších - a to, že Dítě může sníst cokoliv - třeba i "hovínko" - když si to samo vybere - a nebude mu z toho špatně. Proč? Protože Děti jsou v Súladu. A když jim poskytneme prostředí s jídlem, stvořeným pouze Stvořitelem, nebo v jeho nejčistší podobě - vyberou si vždy správně. A pokud jim nezahltíme mysl našimi strachy a poučkama, ostanou vyladěny - tehdy jim ani to napohled "špatný" neuškodí. Naslouchejme my jim, nenuťme je dělat to, o čem jsme přesvědčeni my. To, kým jsme jako Těla, bylo STVOŘENO, né vyrobeno…a to, co nás udělá ve fyzické podobě tím, kým jsme v té nejzdravější formě, je také STVOŘENO, a né vyrobeno… To, co je "vyrobené" už je spíš na škodu našemu souladu a vyváženosti. To samé můžeme dosáhnout také my, dospěláci. Chce to však hodně práce - dostat se ze zajetí mysli a pouček, či rodinných jídelníčku. Tehdy pak už přestaneme spětně prosit Boha o to, aby nám z něčeho nebylo zle, když podlehneme svým chutím, ale začneme Bohu/Stvořiteli ĎEKOVAT - že nám právě teď, v tomhle okamžiku umožnil procítit a přijmout do sebe jídlo právě v téhle podobě a z tohoto zdroje. Protože ten impulz vyjde z naší Podstaty, a né z chuti  a chtíče - tak nemusíme vynakladat energii na to, abychom dané jídlo zneutralizovali, ale dostaneme přes náš Vděk takovou porci "Jídla Stvoření", že vlastně jíst nebudeme muset…ale o tom až někdy jindy(o:



Záře esenciálního Člověčenství

Ještě jedna věc, kterou cítím, že mám a už můžu sdílet. Všechny systémy přestávají platit. Systémy ve výživě, společenské systémy, všechny… protože už se nemáme co naučit. Všechno víme. Takže jsme se vlastně nikdy ani nic "neučili" - jenom se rozpomínali. A všechny ty organizované systémy, knížky o výživě, zařizování domu nebo o formách meditce a tak dále - to všechno bylo Cestou k tomuto bodu, kde jsme dnes. Překročili jsme hranici. Jsme v poli, v úplně novém poli, kde ješte Lidstvo nikdy nestálo. Všechno, co nás dovedlo až sem, bylo naplánováno. Dnes jsme Tady a Teď, právě v tomhle čase a momentu Bytí. V čistém poli, na vrcholu pyramidy, v tichu a před skokem do nové úrovně Vědomí. Všechno je ENERGIE. To znamená, že i to jídlo, které jíme, můžeme sami "stvořit" - svým Záměrem. I jeden list, nebo plátek chleba, nebo i vzduch muže pro nás nést veškerou výživu - když v to a tomu absolutně UVĚŘÍME. A k tomu je zapotřebí to jediné - odpratat ze sebe, ze svých myšlenek, ze svých těl všechen balast a nánosy, které škodí ZÁŘI NAŠEHO ESENCIÁLNÍHO ČLOVĚČENSTVÍ. To je ta Cesta, kterou jdeme všichni - cesta složená z malých cestiček v odlišných formách a podobách, ale vinoucí se jedním směrem.Vnímate ten rozdíl? VŠECHNO JE ENERGIE. A ZÁMĚR je tím, co tuhle energii dává do chodu. ČISTOTA ZÁMĚRU, SOULAD SE SRDCEM- to je vodítko, ve VŠEM - i v našem zdraví, či výživě našich Těl. Tak dobrou chuť k plodům Země…a k Díku, který vzdá(vá)me Stvořiteli, a který nás naplní vším, co je nám třeba(o:

krásný den

s Láskou

K.


www.spiral-art.eu

http://www.facebook.com/katarina.mytna